diumenge, 19 de febrer del 2012

Narcolèpsia


He observat que des de fa uns mesos, algú comenta es posts d'EGB pitjant compulsivament es botó "m'he adormit llegint-lo". 

No vos confongueu: enfora de retraure-li (entenc que molts des meus escrits són altament soporífers) vull agrair-li sa seva fidelitat i persistència. Mem si avui, que li dedic es blog, pot per fi pitjar "m'agrada" i anar-se'n a dormir a n'es llit; fer-ho sempre damunt es teclat ha de ser incomodíssim. 





dissabte, 18 de febrer del 2012

La Reforma Laboral o el funeral dels drets laborals

Sense cap mena de dubte la Reforma Laboral és una de les mesures del nou Govern que més marcarà les nostres vides, però sabem realment en què consisteix? Descobrim-ho!

ACOMIADAMENT MÉS FÀCIL I BARAT
  • Es rebaixa la indemnització d'acomiadament improcedent o sense causa. Desapareix la indemnització de 45 dies per any, que passen a ser 33 (màxim 24 mensualitats) i s'eliminen els salaris de tramitació.
  • Es permet l'acomiadament col·lectiu o objectiu si l'empresa redueix les vendes o la facturació durant nou mesos, encara que no hi hagi pèrdues. Això fa que pràcticament el 100% dels treballadors puguin ser acomiadats amb 20 dies d'indemnització per any treballat, amb un màxim de 12 mesos.
  • S'elimina l'Autorització Administrativa de l'autoritat laboral per als acomiadaments col·lectius EROs, per la qual cosa l'empresa pot acomiadar directament a desenes o centenars de persones.
  • Facilita l'acomiadament per absentisme: et poden acomiadar per faltar 9 dies en dos mesos, encara que sigui per malaltia o causa justificada.
NO ES REDUEIXEN LES MODALITATS DE CONTRACTE
  • Es crea un nou contracte que poden emprar el 95% de les empreses, que consagra el lliure acomiadament sense motius ni indemintzació durant el primer any. Més temporalitat i més precarietat.
  • El contracte a temps parcial es modifica per poder fer hores extraordinàries; és a dir, te contractaran per 4 hores i faràs les que digui el teu cap, amb les cotitzacions i prestacions a l'aire.
AFECTA LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA, DEVALUANT ELS CONVENIS COL·LECTIUS
  • L'empresa pot deixar d'aplicar el salari o les condicions laborals del conveni mitjançant un arbritatge obligatori.
  • Si l'empresa pressiona els representants, poden modificar el conveni del sector per a imposar un salari més baix, fins el salari mínim interprofessional;  augmentar la jornada; o modificar qualsevol dret laboral. Qualsevol empresari pot negociar un conveni a la seva empresa amb pitjors condicions per als seus treballadors de forma legal.
  • Els convenis perden la seva vigència 2 anys després de la seva data de finalització; després quedes a mercè de les condicions mínimes de l'Estatut (per exemple, el Salari Mínim Interprofessional, de 641€). Fins ara, si no hi havia acord, el conveni mantenia la seva validesa.
FLEXIBILITAT INTERNA
  • Facilita a l'empresari la modificació unilateral de la jornada, de l'horari, el sistema de rendiment i/o les funcions, entre altres condicions laborals.
  • Permet suspendre o reduir temporalment la jornada de treball, sense autorització administrativa.
DIFERENCIA LES POSSIBILITATS DE TROBAR FEINA
  • Dificulta la contractació d'aturats que no cobrin prestació.
CONDENA ELS JOVES A L'ATUR O A FEINES DE MALA QUALITAT
  • Nou contracte d'aprenentatge desvinculat de la Formació.
  • Contractes a temps parcial amb manco drets i cotitzacions.
FACILITA L'ACOMIADAMENT DELS TREBALLADORS DE LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES
  • Se'ls pot aplicar les mateixes causes d'acomiadament establertes per a les empreses privades; així es podran acomiadar els treballadors fixos que han accedit per oposició o per concurs-oposició. Només cal que es compleixin les previsions pressupostàries durant nous mesos, cosa que comprèn la totalitat dels treballadors fixos de totes les Administracions i entitats del sector públic. I s'anuncia una regulació de dimensionament del sector públic per aplicar aquestes mesures als funcionaris de carrera.
Per tot això demà diumenge 19 de febrer a les 12h hores hem d'omplir la Plaça Espanya de Palma en contra d'aquesta Reforma, feta a major glòria de la patronal i en contra dels drets dels treballadors.