dimecres, 31 de desembre del 2008

Goodbye, 2008...


Tornam dir "adéu" a un any...

i "benvingut" a un altre!

Feliç 2009 a tothom!

dimarts, 30 de desembre del 2008

Diada de Mallorca


Com que en temps del rei En Jaume no susava mirar n'Anne Igartiburu a TVE1 ni coneixien es cotillón, qualque entreteniment s'havien de cercar cada cap d'any. Vet aquí que el 1229 varen decidir passar es nadal a Mallorca, i com que hi fa bon estar varen decidir quedar-s'hi.

En una demostració de poca vista comercial, dia 31 de desembre queia Madina Mayurqa, i es mallorquins quedàvem condemnats a triar entre celebrar es nostro naixement com a país o ingerir compulsivament grans de raïm a toc de campana. Per sort ja fa anys que sa reivindicació se celebra es dia abans.

Avui a les 18:00 sa Plataforma 31D (Associació de Senegalesos de Mallorca, Bloc per Mallorca, PSM-EN, JEN-PSM, Comitè de solidaritat amb Euskal-Herria, Grup Blanquerna, Esquerra Republicana, JERC, Entesa per Mallorca, Lobby per la Independència, UOB i STEI) organitza sa manifestació anual, enguany amb so lema Països catalans: un poble lliure al món a Palma; després ofrena floral a n'el rei En Jaume + concert de Barrumbada i Oprimits a sa plaça des Patins.

dijous, 25 de desembre del 2008

Bon nadal!



ELS NÚVOLS DE NADAL

Els núvols de Nadal no sé què tenen
que són manyacs: no posen
gens de malícia al cel:
pel blau puríssim dolçament s'estenen,
a la llum de la posta suaus s'encenen
i de nit deixen veure algun estel.

És una de les coses més alegres
veure entre núvols els estels brillar.
Tenebres de Nadal, no sou tenebres;
més hi veig en vosaltres
que no en el dia clar.

Ai, nit que vas passant silenciosa;
ai, núvols blancs que pels estels passeu;
ai, llum que no ets enlloc misteriosa;
ai, portal de Betlem, que ets tot arreu!

Quan me vulgueu donar més alegria
parleu-me dels Nadals ennuvolats,
i em veureu com infant que somnia,
que riu a lo que veu amb els ulls aclucats.

Joan Maragall

dilluns, 22 de desembre del 2008

And the winner is...


Estimades autoritats, lectors i lectores d'EGB,

Després d'una dura pugna amb La Bella i la Bèstia i El rei lleó, el guanyador del freaky d'or a la pel·lícula Disney més votada és...

(Redoblament de tambors)

ALADDÍN!

(Aplaudiments)

I com que es senyor Disney ha passat de venir, ho celebrarem noltros amb una cançó...













Nota apart: si mirau s'enquesta i teniu en compte que ses pel·lícules estan col·locades en rigorós ordre cronològic, descobrireu que sa qualitat de Disney se regeix pes principi de sa Campana de Gauss (si deixam de banda s'infumable Winnie the Poo i es pobre d'en Quasimodo). Si ho descobreixen es de Cuarto milenio en tenen per setmanes de programació especial!

dimarts, 16 de desembre del 2008

Sabates antiimperialistes


Contra Bush, ni Zapateros ni Zapatistes...


Idò sí, això és el que ha fet Muntazer al-Zaidi, periodista d'Al Bagdhadiia (una televisió iraquiana independent amb seu a El Cairo); el llançament ha anat acompanyat del crit "jas una besada de comiat, ca" (en àrab sona bastant pitjor que en català).

El preu de convertir-se en una icona antibush són una mà i diverses costelles rompudes, hemorràgies internes i una ferida a l'ull, segons el germà del periodista. Això sí, ja té un centenar d'abogats disposats a defensar-lo gratuïtament... però abans l'hauran de trobar (segons es diu podria ser a un hospital militar dels EEUU).

Per cert, vos heu fixat amb el "quiebro" que fa en Bush? Carai, quins reflexos! Per no xerrar del placatge que fa el primer ministre iraquià!

I jo me deman... com pot tenir temps de llevar-se la segona sabata? Els guardaspatlles d'en Bush estaven a la parra o es varen quedar massa sorpresos amb aquesta arma de destrucció massiva de la talla 43?

4000 i crisi


Idò sí, acabam d'arribar a ses 4.000 visites en manco de mig any! S'equip redactor d'EGB està meditant sa forma de celebrar-ho... estau pendents perquè s'esperen regals sorprenents!

Per celebrar aquesta xifra, vos penj uns consells de com afrontar sa crisi... que sa costa del febrer és su-aquí!

diumenge, 14 de desembre del 2008

Resultats eleccions


ELECCIONS AL CONSELL D'ESTUDIS DE CIÈNCIES POLÍTIQUES I DE L'ADMINISTRACIÓ

Cens.....................................................375
Votants.................................................78 (20,8%)

Estudiants per la Pública...................49 (62,8%)
SEPC......................................................25 (32,1%)
En blanc.................................................4 (5,1%)



Així que vaig ser elegit; durant un any em tocarà intentar que els interessos dels alumnes siguin respectats... mem si me'n surt! En tot cas, gràcies pels suports (dins i fora de ciències polítiques!).

dilluns, 8 de desembre del 2008

Estudiants per la Pública


A ses següents eleccions a n'es Consell d'Estudis de Ciències Polítiques i de l'Administració (11 de desembre), un servidor encapçala sa candidatura Estudiants per la Pública. Vos en penj es programa... opinau sense pietat!


MODEL D’UNIVERSITAT A QUÈ ASPIREM

Estudiants per la Pública és una candidatura constituïda en el si de la Llicenciatura de Ciències Polítiques i de l’Administració de la Universitat de Barcelona.

Aspirem a una Universitat pública, laica, antipatriarcal, de qualitat, d’accés universal i que tingui com a llengua vehicular el català.

Rebutgem l’entrada del capital privat i de les empreses als òrgans de direcció de la Universitat. Defensem, per tant, que els únics òrgans legítims de la comunitat universitària són: el Claustre, les Juntes de Facultat i els Consells d’Estudi, que en cap cas es poden veure substituïts pel Consell Social. Un Consell amb una importantíssima presencia empresarial (constituït pel F.C. Barcelona, Bimbo...) i amb una carència en la representació democràtica dels membres de la comunitat universitària; sens dubte constitueix la punta de llança de la subordinació del servei públic als interessos empresarials. Aquest procés de privatització i mercantilització de la Universitat és la resposta al continu atac de les grans empreses contra l’autonomia universitària: Estratègia de Lisboa, declaracions de l’OMS (que considera les subvencions com efectes distorsionadors en el comerç de serveis) o del Círculo de Empresarios (dient clarament que no es tracta d'insertar la Universitat en el marc de l'Estat del Benestar, sinó d'integrar la Universitat de manera decidida en el teixit econòmic i productiu, fomentant l'excel·lència mitjançant la competència). D’aquesta manera, els estudiants ens hem d’erigir en defensa dels nostres drets i el caràcter públic de la Universitat, en col·laboració amb el professorat, el PAS i els altres membres de la comunitat universitària.

Per l’exposat, donem suport a la lluita estudiantil contra la reforma universitària (Procés de Bolonya: LOU, LUC...) que estem patint; una de les nostres intencions és complementar-la des de l’àmbit institucional.

POLÍTIQUES CONCRETES A DUR A TERME

A partir de les competències que té el Consell d’Estudis, les polítiques que la candidatura Estudiants per la Pública pretén dur-hi a terme són:

* Mantenir l’avaluació continuada com un dret i no com un deure: l’obligació de seguir-la va en contra del dret individual a poder compaginar treball i estudis, i ens duu inequívocament a l’elitització de la Universitat Pública.

* Instaurar unes ràtios mínimes d’alumnes per professor: per tal que l’avaluació continuada sigui efectiva, creiem necessari més recursos (finançament, infraestructura i creació de nous llocs de treballs docents); en el sentit de que l’avaluació continuada amb ràtios d’alumnes massa elevades no és factible, donat a més, que d’altra banda es pot, i de fet se sol, traduir en una multiplicació d’exàmens i treballs, una marató que significa la sobreexplotació dels professors i l’esclavitud dels alumnes.

* Mantenir la convocatòria extraordinària.

* Programar els exàmens (les convocatòries d’avaluació continuada, oficial i extraordinària), i vetllar per l'adequació entre els objectius específics de cada assignatura i les corresponents avaluacions.

* Garantir la coherència i la interrelació de les matèries de l'ensenyament en el marc del pla d'estudis, deixant-hi clara la importància del punt de vista de l’alumnat.

* Crear una oferta d’optatives que responguin als interessos reals de tot l’alumnat.

* Que les avaluacions del professorat siguin tingudes realment en compte i serveixin per a una millora de la docència i de l’aprenentatge.

TRANSFORMACIÓ DE LES RELACIONS ENTRE EL CONSELL D’ESTUDIS I L’ALUMNAT

* Promoció d’una Assemblea d’estudiants de Ciències Polítiques i de l’Administració.

* Encabiment de la representació de l’alumnat en el Consell d’Estudis en un moviment assembleari: ens comprometem a ser la veu de l’Assemblea de Ciències Polítiques i de l’Administració a dins el Consell d’Estudis, sempre i quan les seves decissions estiguin en la línia del nostre programa. Si algun punt no fos coincident, també el defensaríem sempre i quan els vots en l’assemblea fossin majors que els que hagi obtingut la nostra candidatura i el nostre programa.

* Aprofitament de les TIC per crear un plataforma comunicativa recíproca entre l’alumnat i els representats (a ser possible amb els altres representants d’estudiants del Consell d’Estudis).

dilluns, 1 de desembre del 2008

Duis-me a casa


Una altra cançó mítica: Take me home, country roads. Dedicada a n'en Joan Yago.

Lletra i música d'en John Denver; canta n'Olivia Newton-John (increïble veure-la si no és a Grease!).



Almost heaven, West Virginia
Blue Ridge Mountains, Shenandoah River
Life is old there, older than the trees
Younger than the mountains growin' like a breeze.

Country roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain Momma
Take me home, country roads.

All my memories gather 'round her
Miner's lady, stranger to blue water
Dark and dusty, painted on the sky
Misty taste of moonshine, teardrop in my eye.

Country roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain Momma
Take me home, country roads.

I hear her voice in the mornin' hours, she calls me
The radio reminds me of my home far away
And drivin' down the road I get a feelin'
That I should have been home yesterday, yesterday.

Country roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain Momma
Take me home, country roads.

Country roads, take me home
To the place I belong
West Virginia, mountain Momma
Take me home, country roads
Take me home (down) country roads
Take me home (down) country roads.