diumenge, 19 d’octubre del 2008

PP: el darrer que tanqui la porta


Mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs assistim atònits a l'exhumació, al jardí de l'exgerent del Consorci del Desenvolupament de les Illes Balears, d'un pot de colacao amb 200.000€ procedents de comissions. Atònits per la forma de la caixa forta, perquè que un membre del darrer govern Matas robàs ja no sorprèn ningú: hem vist desfilar pels jutjats gerents de consorcis, directors generals... i tot ens fa pensar que no tardarem en veure-hi consellers. I això per no xerrar del que feren als ajuntaments! El ciutadà comprova que durant la darrera legislatura els peperos es varen dedicar o a saquejar l'erari públic o a mirar cap a un altre costat; ni la presidenta del partit posaria la mà al foc per cap afiliat!



Des de la cúpula del PP es diu que no tots són lladres; només faltaria que els 17.633 afiliats haguessin ficat mà a la caixa, no haguessin quedat doblers ni per contractar sopranos! Tot plegat recorda Abraham intercedint per Sodoma davant Déu ("potser hi haurà una cinquantena de justos dins la població. No perdonaries la població, per consideració a la cinquantena de justos que hi ha?"). La pregunta és: ha de perdonar la societat balear a tots els membres del PP en consideració als justos que hi pugui haver? O els ha d'exigir corresponsabilitat per mantenir un partit que no ha combatut (evitam el verb afavorir) aquests actes?

N'Estaràs darrerament es passa el dia expulsant del partit membres corruptes del govern que vicepresidia; lloable tasca de neteja de la que no sabem si se'n sortirà, ja que el costum de certs peperos de botar-se la llei ve d'antic i la llista de casos de corrupció és llarga i va en augment: Zeus i Torkal, Brokerval, Calvià, Túnel de Sóller, Bon Sosec, Mapau, Bitel I, Rasputín, Andratx, Cavallistes, Pla Territorial, Rodrigo de Santos, Bitel II, CDEIB, Palma Arena, Turisme Jove, Llucmajor... Tanmateix, a mode de guia, li recordam que hi ha un expresident (Gabriel Cañellas) amb acusacions de corrupció provades pels jutjats, un exconseller i actual diputat (Jaume Font) condemnat per frau electoral i que 3 de 7 jutges varen creure que ella mateixa estava implicada en un cas de corrupció electoral. També li suggerim que expulsi aquells que varen nomenar delinqüents i que no s'oblidi dels que, poguent-ho fer, no els varen vigilar a bastament. En acabat, que tanqui la porta en sortir i tiri la clau per dins la persiana; pels pocs innocents que quedin no val la pena pagar el lloguer.