dilluns, 8 de desembre del 2008

Estudiants per la Pública


A ses següents eleccions a n'es Consell d'Estudis de Ciències Polítiques i de l'Administració (11 de desembre), un servidor encapçala sa candidatura Estudiants per la Pública. Vos en penj es programa... opinau sense pietat!


MODEL D’UNIVERSITAT A QUÈ ASPIREM

Estudiants per la Pública és una candidatura constituïda en el si de la Llicenciatura de Ciències Polítiques i de l’Administració de la Universitat de Barcelona.

Aspirem a una Universitat pública, laica, antipatriarcal, de qualitat, d’accés universal i que tingui com a llengua vehicular el català.

Rebutgem l’entrada del capital privat i de les empreses als òrgans de direcció de la Universitat. Defensem, per tant, que els únics òrgans legítims de la comunitat universitària són: el Claustre, les Juntes de Facultat i els Consells d’Estudi, que en cap cas es poden veure substituïts pel Consell Social. Un Consell amb una importantíssima presencia empresarial (constituït pel F.C. Barcelona, Bimbo...) i amb una carència en la representació democràtica dels membres de la comunitat universitària; sens dubte constitueix la punta de llança de la subordinació del servei públic als interessos empresarials. Aquest procés de privatització i mercantilització de la Universitat és la resposta al continu atac de les grans empreses contra l’autonomia universitària: Estratègia de Lisboa, declaracions de l’OMS (que considera les subvencions com efectes distorsionadors en el comerç de serveis) o del Círculo de Empresarios (dient clarament que no es tracta d'insertar la Universitat en el marc de l'Estat del Benestar, sinó d'integrar la Universitat de manera decidida en el teixit econòmic i productiu, fomentant l'excel·lència mitjançant la competència). D’aquesta manera, els estudiants ens hem d’erigir en defensa dels nostres drets i el caràcter públic de la Universitat, en col·laboració amb el professorat, el PAS i els altres membres de la comunitat universitària.

Per l’exposat, donem suport a la lluita estudiantil contra la reforma universitària (Procés de Bolonya: LOU, LUC...) que estem patint; una de les nostres intencions és complementar-la des de l’àmbit institucional.

POLÍTIQUES CONCRETES A DUR A TERME

A partir de les competències que té el Consell d’Estudis, les polítiques que la candidatura Estudiants per la Pública pretén dur-hi a terme són:

* Mantenir l’avaluació continuada com un dret i no com un deure: l’obligació de seguir-la va en contra del dret individual a poder compaginar treball i estudis, i ens duu inequívocament a l’elitització de la Universitat Pública.

* Instaurar unes ràtios mínimes d’alumnes per professor: per tal que l’avaluació continuada sigui efectiva, creiem necessari més recursos (finançament, infraestructura i creació de nous llocs de treballs docents); en el sentit de que l’avaluació continuada amb ràtios d’alumnes massa elevades no és factible, donat a més, que d’altra banda es pot, i de fet se sol, traduir en una multiplicació d’exàmens i treballs, una marató que significa la sobreexplotació dels professors i l’esclavitud dels alumnes.

* Mantenir la convocatòria extraordinària.

* Programar els exàmens (les convocatòries d’avaluació continuada, oficial i extraordinària), i vetllar per l'adequació entre els objectius específics de cada assignatura i les corresponents avaluacions.

* Garantir la coherència i la interrelació de les matèries de l'ensenyament en el marc del pla d'estudis, deixant-hi clara la importància del punt de vista de l’alumnat.

* Crear una oferta d’optatives que responguin als interessos reals de tot l’alumnat.

* Que les avaluacions del professorat siguin tingudes realment en compte i serveixin per a una millora de la docència i de l’aprenentatge.

TRANSFORMACIÓ DE LES RELACIONS ENTRE EL CONSELL D’ESTUDIS I L’ALUMNAT

* Promoció d’una Assemblea d’estudiants de Ciències Polítiques i de l’Administració.

* Encabiment de la representació de l’alumnat en el Consell d’Estudis en un moviment assembleari: ens comprometem a ser la veu de l’Assemblea de Ciències Polítiques i de l’Administració a dins el Consell d’Estudis, sempre i quan les seves decissions estiguin en la línia del nostre programa. Si algun punt no fos coincident, també el defensaríem sempre i quan els vots en l’assemblea fossin majors que els que hagi obtingut la nostra candidatura i el nostre programa.

* Aprofitament de les TIC per crear un plataforma comunicativa recíproca entre l’alumnat i els representats (a ser possible amb els altres representants d’estudiants del Consell d’Estudis).

5 comentaris:

Bartomeu Vallori ha dit...

Hola LLuís! Com anam? Ja sé que no ve a cuento, però e pensat que no podies romandre sense coneixer aquest personatge!

http://www.antonioburgos.com/epoca/650/burgo660.html

Molta salut!

Lear ha dit...

matador!

Joan M. Roig ha dit...

Bones!
Això d'Estudiants per la Pública està molt bé, es programa i tot, encara que es logo pareix un poc anarco, mola!
De totes formes volia demanar, i s'assemblea no se presenta a ses eleccions?
Sigui com sigui, està bé saber que a ses vostres eleccions no s'hi presenta cap candidatura (diguem-ne) "procliu" als interessos del deganat...
Això de que s'ocupació d'es rectorat perdi un poc de força és normal, aqui també va passar.
Ui, això de baixar a Barcelona és relatiu, encara que me fa molta il·lusió aquesta trobada de JEN però justament aquest cap de setmana ve un amic meu de Sevilla, no molt sensibilitzat en temes polítics (bé, o sensibilitzat per un altre cantó...)i no se si hi podria venir. De totes maneres, miraré de moure quatre fils perquè ho trob bastant interessant.

Gràcies per avisar!

nines de consell de cent ha dit...

Au venga! Tothom a votar en Lluís en massa!!!

Pablo Fantasma ha dit...

Molt bé aquest braç polític de sa protesta! ets tot un mestre. m'agradaria que m'ho expliquessis bé. Ja me diràs com ha anat això (veig que han estat avui)