dimecres, 25 d’agost del 2010

No tots som UM...


...per sort. Encara que a en Melià li costi entendre-ho.

El president d'UM va dir ahir, referint-se a la darrera acusació de corrupció que els cau a sobre, aquesta vegada per frau electoral i compra de vots:

Al darrer congrés de la formació deixàrem clar que rebutjam i hem acabat amb les pràctiques clientelars. Unes pràctiques que les han fet tots els partits en major o menor mesura, també sobre els col·lectius d'immigrants.


És un detall que el seu partit, en el darrer congrès, no assumís i donàs suport a les pràctiques clientelars. S'agraeix una mínima aparença democràtica, encara que només sigui per deferència a aquells a qui han robat/enganyat.

Evidentment defens i respect la pressumpció d'innocència; de la mateixa manera evit caure en maniqueismes simplistes del tipus "al PP i a UM són tots corruptes", perquè sé que no és cert (i perquè si els devers 20.000 militants que sumen haguessin omplit el seu pot de colacao, a n'Antich no li hagués quedat ni per comprar paper de vàter). Però deman en resposta que la dreta d'aquest país sigui una mica humil i rigorosa quan parla del tema, ja que no gosa ser ni honesta ni valenta; si ho fos, en Melià hauria dit:

Al darrer congrés estàvem tan empegueïts d'haver col·laborat amb tots aquests que heu vist desfilar pel jutjats que vàrem haver d'especificar que condemnàvem la corrupció. Però el que no farem serà admetre davant els ciutadans que en som còmplices; còmplices perquè els vàrem demanar que votassin lladres i un partit que va ser incapaç de controlar la gent que col·locava a les institucions, perquè no vàrem preferir no veure-ho i molt manco ens vàrem plantar per denunciar-ho. Vàrem preferir callar i seguir al partit. I com que la millor defensa és un atac, moriré matant: diré que tots som iguals. Que així la política es desprestigia? Bé, almanco ens desprestigiam tots... Què no en tenc cap prova? Bé, el dubte ja està llançat!