dijous, 18 d’agost del 2011

MANIFEST DELS JEN-PSM ARRAN DE LA VISITA DEL PAPA A MADRID: ELS JOVES VOLEM UNA SOCIETAT MÉS LAICA



Els Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM rebutjam el cost que suposarà la visita del Papa a les arques públiques espanyoles, així com la desgravació fiscal de què gaudiran les empreses que facin donacions a la Jornada Mundial de la Joventut, gràcies a què el Govern espanyol l’hagi declarat l’event d’”excepcional interès públic”.

Els JEN-PSM consideram que un estat laic no pot fer una despesa d’aquest tipus en un acte religiós, sobretot quan s’estan retallant serveis públics per mor de la crisi econòmica i quatre de cada deu joves es troben a l’atur. Els illencs ho patim doblement: primer perquè ho pagam indirectament a través de l’espoli fiscal a què ens té sotmesos Espanya; segon, perquè la sucursal balear del PP, hereu del nacionalcatolicisme més ranci, ha decidit contribuir des de les nostres institucions als fastos papals: la regidoria de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Palma no tenia diners pel premi Ciutat de Palma de Còmic, però si ha tengut 3000€ més el muntatge de la infraestructura per destinar a un sopar a Palma de les JMJ organitzades per la Conferència Episcopal.

Així mateix, els JEN-PSM rebutjam que càrrecs públics acudeixin com a tals a un acte litúrgic confessional, oblidant que representen unes institucions laiques.

Per acabar, els JEN-PSM rebutjam l’intent del Papa d’influir en les polítiques públiques per tal que tots els joves ens comportem segons els postulats catòlics; per tant, condemnam qualsevol demanda de l’Església per tal d’influir en la legislació sobre els matrimonis homosexuals, el dret a decidir de les dones davant un embaràs no desitjat o l’eutanàsia. Així mateix, rebutjam que critiqui l’ús del preservatiu, contribuent a l’increment dels embarassos no desitjats i a la propagació del VIH i altres malalties de transmissió sexual. El Papa pot recomanar formes de comportament als seus creients, i que aquests les segueixin si volen –cosa que majoritàriament ja no fan, degut a l’anacronisme en què viu el Vaticà-; el que no pot pretendre és imposar-nos-les a tots a través de les lleis. Els seus pecats no poden convertir-se en il·legalitats per a tots.

Per tot això demanam que l’Estat evolucioni cap a un major laïcisme, eliminant els privilegis econòmics i fiscals de l’Església catòlica.