diumenge, 16 de novembre del 2008

19è Congrés del PSM


A les 17:00 agafava un avió de retorn a Barcelona; darrere deixava un cap de setmana dedicat a veure família i amics, però sobretot al Congrés del PSM. Possiblement les tres coses que més m'apassionen, o sigui que no em puc queixar.

Ha estat un Congrés tranquil, que ja ens tocava! Hem discutit sobre què és una nació, quina ha de ser la feina d'un partit que pertany al nacionalisme d'alliberació, sobre la crisi, la protecció del territori, la socialdemocràcia, els reptes socials, el feminisme, la unió i desunió dels partits d'esquerra, l'estructura del partit... imaginau-m'hi! Un guster!

El resultat és un partit que pot i ha de saber créixer el 2011 (o abans, qui sap?). Perquè té el discurs més arrelat i compromés amb les Balears. Perquè aquesta onada bipartidista que tot ho arrossega no fa més que empobrir-nos com a societat, per no xerrar dels resultats nefastos que té per a les nostres illes. Perquè és un partit que es pren la seva tasca i les nocions ideològiques amb serietat. I per dignitat democràtica, perquè els partits del Bloc som els únics que no tenim cap diputat ni alt càrrec imputat... que altres prenguin llum de na Pintora!

I jo, un fan d'en Biel Barceló, he estat elevat a una mena de "sector crític" per la premsa (uid. el sisè paràgraf d'aquest link)... supòs que podria parafrasejar en Loquillo: "no vine aquí para hacer amigos/ pero sabes que siempre puedes contar conmigo".

1 comentari:

Joan M. Roig ha dit...

Esper que a n'es PSM li vagi bé a les properes eleccions, i si és de la mà del Bloc millor.
També esper, sobretot, que no es repeteixi això d'UMitat ja que dir que aquest partit ha fet més que EU per la lluita nacional és una barbaritat, i si no que els hi demanin als seus companys de pacte habituals, amb qui comparteixen (PP-UM) una certa afició per ficar sa mà dins es calaix.

vagi bé!