dilluns, 17 de novembre del 2008

L'altra crisi


El juny passat es va reunir a Roma una cimera en contra de la fam. No esteim xerrant d'una entelèquia altermundista: segons l'ONU, amb 30.000 milions d'euros es pot erradicar la gana, acabar amb l'inanició que pateix quasi una sisena part de la població mundial (segons la FAO esteim xerrant d'uns vuit-cents milions de persones, tres-cents milions de nins). Els 19 països que hi varen assistir no varen ser capaços d'arribar a cap acord, només al compromís d'aportar 6.000 milions d'euros per a lluitar contra la fam; fins a la data se n'han recaudat 3.000.

Es calcula que només a Europa els estats han aportat més d'un bilió d'euros per a salvar empreses financeres. A Espanya en Zapatero ha posat prop de 100.000 milions d'euros a disposició d'uns bancs que el 2007 presentaven beneficis d'entre 2.000 i 10.000 milions d'euros. Això sí, els dirigents bancaris l'avarícia dels quals ens ha duit a la crisi financera actual (juntament amb el laissez faire, laissez passer de la majoria de governs) seguiran nadant en l'abundància; mentrestant, cada quatre segons una persona mor de fam.

Si em disculpau, me'n vaig a vomitar.

3 comentaris:

Joan M. Roig ha dit...

Jo crec que tots hauriem de vomitar d'així com va el món. De totes maneres, que podem esperar d'uns governs neoliberals que, com es d'en ZP, dona un 15% als milionaris dels bancs i només destina un 1% a la Llei de Dependència?
O d'un Bush neoliberal que, a banda de provocar dues guerres, es nega a destinar 4.000 milions de dolars per a una assegurança infantil i en canvi en gasta una xifra molt superior (no diré ja en armament) en salvar també als bancs i nacionalitzar (essent liberal!) unes quantes empreses!!

Salut!

Pablo Fantasma ha dit...

jaja! acab de posar tota una maquinària en marxa per fer es seguiment d'aquest blog. me sembla que el podríem calificar de "subversiu" i "separatista". Petons

Joan M. Roig ha dit...

Ei, grasis!
Jo també seguiré aquest bloc i si no te fa res, el posaré a l'apartat aquest de blocs que seguesc.