dissabte, 7 de febrer del 2009

Ad Berlusconi


Males notícies arriben de ponent: el Senat italià va aprovar dijous passat la Llei de Seguretat, que permetrà assegurar la inseguretat de qualsevol immigrant.

El govern d'en Berlusconi, després d'haver escandalitzat Europa amb els seus plans per controlar els gitanos, s'ha calçat la bota italiana per pegar una gran coça als immigrants. La llei, que encara ha de passar per la Cambra, preveu taxar el permís de residència amb un impost d'entre 80 i 200€, permet als metges denunciar els irregulars, legalitza les "rondes padanes" (patrulles de ciutadans sense armes) i possibilita condemnar a fins quatre anys de presó als expulsats que no abandonin el país. El govern d'Il Cavaliere no va poder incloure l'ampliació del temps de retenció dels sense papers a 18 mesos, però probablement ho aconsegueixi a la Cambra.


Una legislació a imatge i semblança de l'ideari de la ultranacionalista i xenòfoba Lliga Nord, sense la qual no hauria retornat al poder la coalició berlusconiana Il popolo della Libertà (el cinisme pareix no tenir límits). Els feixistes ja no governen formalment Itàlia, però les seves idees no s'han perdut per sempre...

Mentrestant l'Església torna a callar, molt més preocupada per l'estat vegetatiu de n'Eluana Englaro que per la situació dels immigrants... i la Unió Europea, aprovant la "Directiva de la Vergonya", no ha fet més que aplanar el terreny per aquestes polítiques... com diuen en castellà: de esos polvos, estos lodos!

I si un metge o una patrulla ciutadana haguessin denunciat Eneas i els enèades abans que fundassin Roma?

2 comentaris:

Pablo Fantasma ha dit...

és indignant. molt bo és final amb sa referència clàssica. ets tot un cultureta ;-)

nines de consell de cent ha dit...

No tenen vergonya ni l'han coneguda mai... FOC!!!!