dimecres, 6 d’octubre del 2010

Els JEN-PSM demanen a Antich que clarifiqui les seves propostes

Els joves del PSM recorden a Antich que l'atur juvenil no es soluciona amb bonificacions sinó amb un canvi en la reforma laboral

Els Joves d'Esquerra Nacionalista - PSM han valorat que el President Antich hagi dedicat als joves una part important de la seva intervenció al Debat de Política General, i han destacat els microcrèdits a joves emprenedors, el programa "Segona Oportunitat" i el cofinançament del primer sou.

Lluís Apesteguia, Secretari General dels JEN-PSM, ha afirmat que "es nota que el PSM-EN gestiona l'àrea de Joventut al Govern, ja que durant els anys d'UM no es va fer feina per a què se'ns tengués en compte". També ha aprofitat per felicitar el Director General de Joventut, Joan Ferrà, per "punyir fins que els joves hem estat a l'agenda política del President".

Tanmateix, els JEN-PSM han demanat al President que fos més precís en les seves propostes, perquè afirmen que als joves se'ls fan moltes promeses que després tenen una lletra petita inassumible, especialment en un context de crisi, precarietat pressupostària i sota l'amenaça de pressupostos prorrogats.

Entre les preguntes que els joves del PSM han dirigit al cap de Govern hi ha quin pressupost es destinarà a aquestes mesures, quants joves se'n podran beneficiar, quines empreses assessoraran al Govern a l'hora de definir les necessitats en FP i quin tipus de contracte s'oferirà a qui vulgui compatibilitzar educació i estudis.

A la vegada, els joves independentistes han demanat al President que entre els coneixements suficients per crear una empresa que es posaran a disposició dels joves es doni preferència a la formula de cooperativa, ja que, segons el seu Secretari General, "és la que ha demostrat major resistència a la crisi i assegura l'equilibri entre treball i capital". També han exigit que el programa "Segona Oportunitat" s'apliqui als universitaris i que el cofinançament del primer sou no sigui una coartada per a les empreses que abusen dels joves amb contractes precaris. Apesteguia ha conclòs recordant al President que no calen bonificacions sinó una reforma laboral digna i que beneficiï els joves.