dimarts, 19 d’octubre del 2010

Els pressuposts

A Ona Mallorca m'han demanat un speech d'un minut sobre els pressuposts. Petitio clementiae: no en sóc cap expert i seixanta segons no donen per massa... hehehehe! És broma, podeu ser tan despietats com volgueu.

Tal com es presenta la tramitació parlamentària dels pressuposts, els JEN-PSM i el PSM hem estat d'acord amb una premisa bàsica: o hi ha un bon text, progressista i valent, o no hi ha d'haver llei. Tot pareix indicar que PP i UM no estan interessats en negociar uns comptes a la baixa i prefereixen deixar que sigui l'esquerra qui hagi de defensar-los, patint tota sola el desgast. Què hi farem? Cadascú es colga amb la conciència que es colga.

Com he dit, els joves del PSM hem demanat un bon text, progressista i valent, o prorrogar l'actual i que el govern que sorgeixi de les urnes el maig que ve elabori el seu. Però ara fan falta uns pressuposts d'esquerres, per assegurar-nos una sortida digna de la crisi: s'han de pujar els impostos als més rics i s'han d'incrementar les partides en sanitat, educació i benestar social (i no com ha plantejat el govern, que és baixar-les només un poquet). Evidentment la resta hauran de disminuir, especialment les corresponents a sectors no productius (perquè el Parlament no pot eliminar partides supèrflues estatals, com les de la Casa Reial o l'exèrcit).

Com a joves ens preocupa especialment l'educació, i des del JEN-PSM ens hem cansat de dir que només amb una bona dotació sortirem de la crisi amb una classe treballadora preparada per a forjar un nou sistema econòmic, més estable i just. Des d'aquí demanam al Bloc i al PSOE que siguin valents, més encara del que ho han estat.


Què en pensau?