dimecres, 9 de juliol del 2008

Na Rosa no té consol

Na Rosa Estarás gestualitzant el seu pensament "he tret uns resultats zero Zapatero..."


XII concili del PP balear:

Rosa Estarás: 66%
Carlos Delgado: 33%

Si tenim en compte que hi va haver una abstenció aproximada d'un 25% i un 5% de vots en blanc, podem concloure que na Rosa Estarás serà presidenta amb manco dels 50% dels vots possibles. I això que era la candidata beneïda per l'establishment del partit! Uns resultats terrorífics!

I no és que m'aterroritzi que na Rosa no arrasi. De fet la trob un personatge bastant tèrbol: ha estat present en els majors casos de corrupció de les Illes Balears (Bitel, Mapau...); té una ideologia completament naïf; es presenta com la cura a un mal que en bona part ha creat ella mateixa (pretén renovar la política quan fa vint-i-set anys que s'hi dedica, vol guanyar eleccions i n'ha perdut dues com a vicepresidenta i vol establir ponts amb UM quan els destruí tots a les passades eleccions); en les distàncies curtes demostra una capacitat raonadora més aviat escassa; etc.

Però és que el seu contrincant era penós, i ha tret un 33% dels vots per a presidir el principal partit de les Illes Balears! Amb un discurs demagògic, ultradretà, 100% espanyolista, anticatalanista i d'isolament dins el panorama polític illenc ha demostrat que no està tot sol, gens tot sol. I de fet ja ha aconseguit un triomf: en el Congrés na Rosa Estarás no va dir ni una vegada la paraula "català", sinó que va recórrer sistemàticament a la perifràstica enumeració "mallorquí-menorquí-eivissenc-i-formenterenc".

Tanmateix, el que esper és que el PP segueixi perdent eleccions. I això és el que potser s'aconseguirà amb aquest congrés: una candidata terrible, un PP dividit i un Carlos Delgado ousider total celebrant encapçalar una eixelebrada minoria -més grossa del que jo esperava, això sí-.

Llarga vida a na Rosa!