dimecres, 6 d’octubre del 2010

Els JEN-PSM donen suport a la directora del CP de Son Caliu (Calvià) i acusen Carlos Delgado d'estar darrere la persecució


Els joves del PSM remarquen que el català ha de ser la llengua de l'ensenyament perquè és la llengua del país, perquè ho marca la llei i per aconseguir la cohesió social de tots els mallorquins; animen els progenitors que no ho entenguin (als quals acusen de ser el braç de Delgado a les aules) a optar per l'ensenyament privat.

Els Joves d'Esquerra Nacionalista - PSM donen tot el seu suport a Maria Morell, directora del CP de Son Caliu, davant l'escomesa d'un grup de pares i mares que pretenen que destitueixi per la decisió de fer l'assignatura de matemàtiques en català, la qual cosa, segons els joves independentistes, "seria normal a qualsevol país normal del món i garanteix la cohesió social dels mallorquins (independentment del seu lloc d'origen) i la supervivència del nostre idioma en un món globalitzat".

Asseguren, a més, que aquesta decisió fou aprovada pel Claustre de Professors i pel Consell Escolar (en el qual tenen representació els pares i mares), a més d'estar en la línia del que promou la legislació lingüística i educativa vigent.

"Si els pares i mares del CP de Son Caliu no són capaços de respectar una persona qualificada en ensenyament com és la directora, no accepten les decisions d'òrgans democràtics com el Claustre o el Consell Escolar i es burlen de les lleis de les Illes Balears -i de sentències del Tribunal Constitucional espanyol, per si no saben de quines illes estic parlant- tal vegada s'haurien de plantejar dur els seus infants a una escola privada i no sotmetre's a la normativa que el Govern estableix per a la pública" ha assegurat Lluís Apesteguia, Secretari General dels JEN-PSM. Després ha afegit que "convid els pares a conèixer la realitat de la nostra llengua i fins a quin punt el seu ús a l'ensenyament és bo per als infants. Realment ho sent per ells, que no en tenen cap culpa i a ca seva només hi aprendran odi cap al seu propi país".

A més, els joves del PSM acusen Carlos Delgado i els seus d'estar darrere d'aquesta confrontació. Apesteguia ha demanat a Rotger, Font, Soler i Pastor que es pronunciïn sobre aquest fet.

Per acabar, Apesteguia ha recordat que avui és el Dia Internacional del Docent, figura que s'ha de reforçar i dignificar, i que això no s'aconsegueix recollint firmes en contra seva sinó respectant les decisions que des de la ciència pedagològica creguin millors per als infants.

2 comentaris:

Joan M. Roig ha dit...

Un escrit molt encertat. És probable que en Carlitos hi estigui al darrere però de totes formes si guanya es PP (aquest PP especialment) serà molt pitjor!

Salut!

Lear ha dit...

Esperem que ho poguem evitar!!!