dissabte, 26 de novembre del 2011

Fent s'indi (1a part)

Es viatge



Per anar de Mallorca a l'Índia no fa falta ser en Willy Fog, però sí tenir una elevada dosi de paciència: 21 hores de vols i aeroports per cobrir es trajecte Palma - Madrid - Dubai - Trivandrum són moltes hores!!

Sort d'Emirates Airlines, que mola catxo; fins i tot es bitllets de classe turistíssima com es nostros permeten accedir a una gamma de serveis inimaginable a ses companyies made in Spain: diversos tipus de menús; totes ses begudes que vulguis; i televisió-ordinador individual, amb innumerables jocs, pel·lícules (a la carta!!!) i sèries a voler. Vaig aprofitar ses hores de vol per cultivar-me mirant Scary Movie 4, Thor i Los Pitufos. Hitchcock i Billy Wilder varen remorir.

S'aeroport de Dubai és una cosa molt rara, com un gran centre comercial globalitzat amb Pares Noëls devora ses efigies de s'Emir de torn. Eclecticisme en estat pur, però amb ració extra de gotelé i pa d'or. Ah, i enmig de tot aquell maremàgnum cultural a n'es servei des capitalisme més salvatge, de sobte vàrem sentir "sou de Mallorca?"; trobar-t'hi en Miquel Àngel de Palma no té preu.

I així, després de totes aquestes aventures i partides de Pong, en Joan i jo vàrem arribar a l'Índia, 11:30 hora local, 6:00 hora des nostros mòbils. L'Índia mos rebia amb calor, humitat, centenars d'olors i milers de banderes comunistes; i és es PTI(M) té a Kerala una de ses seves places fortes.

Kovalam

Noltros estam a Kovalam Beach, un poble costaner a uns 11 km de Trivandrum, sa capital de s'estat de Kerala. Un temps degué ser guapo, amb unes platges arenoses espectaculars, però ara és una versió bollywoodiana de Magaluf especialitzada en centres de teràpia ayurvèdica. Una bona racció de balearització per a què no enyorem es governs des PP que mos esperen a casa!

Allò que més hi destaca, entre construcció i construcció (explica tu sa bombolla immobiliària a qui ha aconseguit deixar de passar gana!) són es cocoters (milers!!!) i es corbs (milions!!!), que tot lo dia esperen s'hora en què a cada casa es cremen es residus de sa jornada. Sa mateixa recollida selectiva que a Deià (...) però amb un son Reus a cada llar, olor de plàstic cremat inclòs.

Es nostro centre se diu "Hotel California", i sa veritat és que té unes comoditats envejables. Tenc una habitació i un bany per jo tot sol, amb llit de matrimoni, capçalera i mosquitera, estil "la Reina de l'Àfrica"; l'únic una mica incòmode és sa dutxa, que consisteix en un poal i una gerra, però es tractament fa que no la necessiti massa...

Des tractament millor vos en xerr demà, que ja és hora d'anar a sopar i no se pot desaprofitar cap menjada!! Això sí, vos avanç que tornaré fet un figurí!!!!

6 comentaris:

Lucy ha dit...

Lluís! De figurí na-nai: jo també m'ho pensava i a l'Índia, amb sis setmanetes vaig engreixar lo que no està escrit!

El pa nun i els curry's de formatge són perillosos!

Besos de Londres,
Lucy

P.D: per cert! no mengis res cru!!!! ES darrer dia me vaig arriscar a una ensalada de tomàtigues i es resultat va ser més que desagradable amb 3 mesos de virus a sa panxa que vaig arrsatrar per tot el SE i fins i SudAmèrica. No val la pena, per molt que t'enbafis de curry!!!!!!!!!

Maria Ignàsia ha dit...

Lluííís! no tens fotos? Bé n'he vistes a Facebook. Per cert, ja anàreu a l'escoleta?

Luis Apesteguia ha dit...

Seguiremos tu viaje desde aqui, supongo que no hubo manera de vernos en Barajas.
Besos

Sara Apezteguia ha dit...

lluisset, disfruta molt cada moment, cada instant, cada... el que estàs visquent està l´abast de molt pocs i tu n´ets afortunat!!! t´envejo per la teva valentia. Ets genial germanet meu i torna prest que aqui sa t´anyora moooolt!!!!!!!!!!!!
t´estim petit, t´estim moltissiiiiim!!!!!!!!!!!!!!

roger ha dit...

volem més cròniques d'aquestes, Lluisó! ;)
torna fet una figurín o fet un toixó, però torna, que et volem veure ben aviat!
besades

Antònia ha dit...

Lluís, esperam més cròniques. Què fas? Estàs bé?