diumenge, 4 de maig del 2008

nostàlgia gola avall



Ahir vaig despertar-me tard, vaig berenar/dinar amb dues espipellades de ses poques restes que sobrevivien per sa cuina de ca nostra i vaig partir cap a la Ciutadella. Òbviament, i fent valer sa meva merescuda fama, vaig arribar es darrer. Totes ses taules de ping-pong estaven plenes, així que vàrem anar a un altre parc de devora, molt més petit i nostrat, des que fan barri.

Diria que feia més d'un any que no anava amb bicicleta, i en pujar a sa que me va deixar en Francesc no vaig poder entendre com és que ho he deixat durant tant de temps!

Ses al·lotes varen partir i vàrem quedar es quatre amigotes (amb sa incorporació d'en Marc fórem cinc i jo vaig poder guanyar qualcú!) jugant tot lo capvespre... ni es perdre m'ho va pifiar! Devers les 7 fanta-taronja i gelat, que si no berenes ja se sap... Tot això amenitzats per sa música tango-rumbera d'uns arreplegats i es petards de dos al·lotets.

Vaig tornar a ca nostra que ja fosquejava: dutxa, poma i tele. Jumanji. Només vaig arribar a s'estampida, es meu cos no donava pus de sí, ets ulls se tancaven tot sols.

I mentre me condormia, vaig notar que es meu cos estava pres d'un cansament familiar però ja llunyà, de quan corríem tot lo dia per Son Bauçà o Deià fent cabanyes; de quan passàvem tot lo dia a Sa Cala, totalment entretenguts fent munts de pedres i pescant peixos desprevenguts; de quan jugàvem a futbol o -molt preferiblement per sa dosi de maldat pueril que comportava- a culé; de quan robava a Ca'n Bernat -Ultramarinos/Estanco- o demanava que apuntassin a sa llista de ma mare es tubs de llet condensada que fruia carrer avall; de quan es vespre, passàs lo que passàs, trobava es llit fet i ma mare me colgava perquè jo estava massa rebentat per fer-ho.



potser és cert que només recordem allò que ens agrada,
però què seria d'aquestes nits sense una bona dosi de nostàlgia gola avall?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

:)

a vegades la nostàlgia és meravellosa!

Anònim ha dit...

Tens tanta raó, ja enyor quan érem per Deià i jugàvem tot lo dia, llevat de dues hores després de dinar, ja se sap que sa padrina lo que manava anava a missa (mai més ben dit). Mos veim, un beso enorme. Jordi

nines de consell de cent ha dit...

"S'home ha de tenir sa forma que li ha donat es lloc on viu", Blai Bonet.

nines de consell de cent ha dit...

Per cert, això no por ser!!! Aquí ningú va de res! Sa penya entra, llegeix, vota i després se pira. ESCRIVIU, conyo!!! Di-à-leg!!! O és que sou muts/teniu ses mans nafrades???