dimecres, 28 de maig del 2008

si Deià fos Washington i al batlle li diguessin Nixon




COMUNICAT ARRAN DEL FURT D'UNA CARTA DE LA NOSTRA REGIDORA SARA APEZTEGUIA RIPOLL I LA SEVA EXHIBICIÓ AL PARLAMENT DE LES ILLES BALEARS

La coalició Agrupació DEIA / PSM-EN / PSIB-PSOE vol manifestar:

* La nostra sorpresa quan el diputat i secretari general del PP José María Rodríguez va exhibir, en el Parlament de les Illes Balears, una carta de la consellera de Treball i Formació dirigida a la regidora Sara Apezteguia Ripoll. La nostra coalició local no es vol immiscuir en temes del Parlament de les Illes Balears, així que deixa en mans de la consellera Margarita Nájera la resposta a les acusacions de José María Rodríguez.

* Respectam les institucions i defensam amb força la separació de partits i òrgans de govern. Ens sorprén, de qualsevol manera, veure com dóna lliçons el secretari general d'un partit que ha fet ús descaradament partidista de govern, consells i ajuntaments. Exempli gratia, el PP deianenc.

* Denunciam que aquesta carta, fos quin fos el seu contingut, anava dirigida a una regidora elegida per la ciutadania de Deià i mai li va ser entregada. Com que la correspondència de les nostres regidores arriba a l'Ajuntament de Deià creim molt probable que fos en aquest lloc on s'interceptàs el correu.

* Com que la carta va acabar en mans del secretari general del PP balear creim probable que fos un membre del PP local qui la interceptàs; no és difícil si tenim en compte que aquest partit governa en solitari el consistori deianenc i que tracta les Cases de la Vila com la seu del partit (suposam que això podria incloure el dret d'obrir la correspondència de l'oposició que hi arriba).

* Que ens entristeix veure el nom de Deià mesclat en un tema curiosament semblant al Cas Watergate i al Cas Bitel (I), mutatis mutandis (en el segon cas no fa falta canviar tant l'escenari perquè el partit protagonista curiosament és el mateix).

Per tot això exigim:

* Que el secretari general del PP balear i diputat al Parlament de les Illes Balears, José María Rodríguez, aclareixi on va aconseguir la carta dirigida a la regidora Sara Apezteguia Ripoll.

* Que el batlle de Deià aclareixi quin tracte reb la correspondència de les regidores de la nostra coalició.

Cas que les nostres sospites siguin certes i es confirma que a l'Ajuntament de Deià la correspondència de l'oposició s'intercepta per a ús partidista del PP, demanarem immediatament la dimissió del nostre batlle, Jaume Crespí Deyà, i prendrem les mesures judicials pertinents.


Reaccions per ara a aquest comunicat i a les delcaracions de suport d'en Biel Barceló, del Bloc per Mallorca:

ÚLTIMA HORA

http://www.ultimahora.es/segunda.dba?3438+8+435739

DIARIO DE MALLORCA

http://www.diariodemallorca.es/servicios/frases/frases.jsp?pRef=2008052800_0_0

EL MUNDO-EL DÍA DE BALEARS

http://www.elmundo.es/elmundo/2008/05/27/baleares/1211906817.html

http://www.elmundo.es/elmundo/2008/05/27/baleares/1211912227.html

WEB DEL PSM-EN

http://www.psm-entesa.cat/noticia.php?Codnot=3237&Cod_categoria=2

2 comentaris:

Lear ha dit...

Sí, ja ho sé, he d'aprendre ja a posar links... però per més que tresc no trob sa manera!

Lear ha dit...

reproduesc una frase d'en Josep a propòsit d'aquest affaire:

"Si t'enviï crespells, se'ls menjaran a n'es Parlament?"

Sublim.

Però es dubte no me deixa viure...