dissabte, 12 de març del 2011

35è aniversari del PSM


Avui vespre celebram el 35è aniversari del PSM a Algaida, i em toca parlar en nom dels JEN; després d'una bona estona pensant-hi, aquest és el resultat:

Bon vespre a totes i tots,

com passa el temps, pareix mentida que ja faci un any del darrer aniversari del PSM! Cosa de la joventut, supòs!

En aquest lapse de temps, han passat coses de gran transcendència: hem vist com l'esquerra perdia estrepitosament a Catalunya i CiU tornava al poder, hem sabut les intimitats dels EEUU gràcies a wikileaks, hem quedat aïllats i sense vacances per una vaga de controladors, hem sortit dels bars sense olor a fum i hem vist caure dictadors als països nord-africans perquè milers de ciutadans sortien i surten al carrer amb unes aspiracions ben familiars a tots els joves del món: feina i justícia, participació a la política i llibertat d'expressió. Al meu entendre, no estam assistint a extremismes ni a un xoc de civilitzacions, sinó a un nou episodi en la lluita intemporal per la llibertat i la justícia. Malgrat la prudència amb què ens ho hem de mirar, no són moviments massa diferents a la revolució pacífica que té lloc a Islàndia, i que en molts d'aspectes ens pot servir de guia cap a una societat políticament millor.

A ca nostra, sense cap mena de dubte, l'aconteixement principal ha estat la desaparició d'UM. No farem llenya de l'arbre caigut, però era un fet del tot necessari des del punt de vista de salut democràtica, i el partit d'en Bauzá i en Delgado hauria de prendre llum de na Pintora. Com que no ho faran, ens toca a nosaltres vèncer-los a les urnes. Com diu l'aferratina que duc, jo no vot corrupció.

Arribam a les importantíssimes eleccions de maig amb una coalició ampla i coherent, arrelada al país, ecologista, progressista, honrada i honesta. El meu enhorabona a tots plegats. Serem l'única força que frenarà el bipartidisme empobridor, i estic segur que ho farem amb escreix. Els joves hi assumim un paper principal, i el durem a terme.

Salut, independència, socialisme, molts d'anys i enhorabona, perquè fa quinze anys que tenim vint anys i encara tenim força, no tenim l'ànima morta i ens sentim bullir la sang; i cuidau-vos, perquè el PSM ha d'arribar als 100 anys sense jubilar-se per a què la meva generació ho puguem fer abans de ser centenaris.

Bon vespre i bon profit!


Què vos pareix?
(petitio clementiae: sé que és molt esquemàtic, però només tenc 2 minuts!!!)

1 comentari:

amadeu ha dit...

Bé, Lluís! Com sempre. Confiam amb tu, ho saps, per forjar un futur que ben bé a partir des maig serà una mica diferent. Te necessitarem.

Una besada!