diumenge, 6 de febrer del 2011

El diari del dia en què vares néixer


La Vanguardia ha digitalitzat tota la seva hemeroteca (clicau aquí). Podeu veure-hi les notícies dels aconteixements més destacats de la història d'ençà del 1881*, però també consultar què va succeir aquell dia que és important només per a vosaltres: quan vàreu fer la primera comunió, quan vos vàreu casar o quan en Mateu Montsolís va tornar d'entre els morts.

Com que al cap i a la fi això és un blog personal, em permet el luxe de fer-vos veure la portada del 26 de març de 1985, el dimarts en què un servidor va néixer:


Deixant de banda que el diari ja no val 45 pessetes, escarrufa pensar que hi ha coses que no canvien: el Barça guanyava la lliga (és un clam!) i el Constitucional jutjava la llei de l'avortament. Tanmateix, cal destacar importants variàncies respecte l'actualitat: a una cumbre germanogala ja no hi van en Kohl i en Mitterrand, sinó na Merkel i en Sarkozy (la diferència és especialment profunda pel costat francès) i ja no hi ha vigilants soviètics ni RDA on matar soldats americans.












*[per si sou tan beneits -amb amor- com jo: els periodistes no escrivien abans que passassin les coses; no cerqueu la notícia el dia que va passar, sinó l'endemà.]