dijous, 10 de febrer del 2011

Sortu: una nova passa cap a la pau?

A Ona Mallorca m'han demanat un speech d'un minut sobre el nou partit abertzale en nom dels JEN. Petitio clementiae: seixanta segons no donen per massa... hehehehe! És broma, podeu ser tan despietats com volgueu.

Els Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM reafirmam la nostra condemna a qualsevol tipus de violència, i el nostre rebuig a què qualsevol procés democràtic sigui tutelat per les armes i les llibertats siguis coaccionades per la por.

Dit això, i esperant la dissolució definitiva de la banda terrorista ETA, veim amb esperança el naixement del partit Sortu, hereu de l'antiga Batasuna, i l'aposta per vies purament democràtiques en la seva lluita cap a la independència. És una passa més en la pacificació del procés polític basc, que tanmateix és molt més complex i en la immensa majoria dels casos molt més democràticament madur del que ens volen fer creure certs mitjans de comunicació i certs partits.

Fa falta que ETA encara vagi molt més enllà, és cert. Però hauríem de plantejar-nos si toca a l'estat avançar una mica cap a la normalitat, acostant els presos al seu domicili familiar o alleugerint la situació de militarització extrema a la qual sotmet Euskal Herria. No com a cessió a la banda terrorista (cosa que no es pot acceptar), sinó com aposta per la normalitat democràtica d'Euskadi.

A aquells que clamen que cada passa és un engany, els convidaríem a mantenir l'esperança i a creure que podem aconseguir que no hi hagi més morts ni torturats per aquesta causa. Que no hi hagi ningú que compti els vots que pot treure per tal o qual postura enlloc de comptar les bales que no es dispararan o els cops que no es pegaran. És el moment de la pau. Que per nosaltres, els pacifistes, no quedi.


Què vos pareix?