dissabte, 5 de febrer del 2011

El nou zodíac


El recorregut que fa el Sol per les constel·lacions ja no es correspon amb el que es va fixar fa 2.600 anys amb els dotze signes zodiacals.
Javier Sales, Público
Mai he estat massa amant d'esoterismes; reconec que a vegades llegesc l'horòscop, però més com entreteniment que com a consulta. Tot i això, trob graciós haver viscut enganyat 25 (quasi 26) anys.

El zodíac que menegen els astròlegs fou fixat fa 4.000 anys pels babilonis, com un calendari amb què mesurar el temps, i actualitzat pels grecs (zodíac ve del grec "zoo-diakos", roda d'animals) un mil·leni i pico després. Des de llavors, deu haver regnat la mandra més absoluta, perquè varen haver de passar tres mil·lenis per a què la Unió Astronòmica Internacional calculàs, els anys 30 del segle passat, que l'eix de la Terra s'havia desplaçat respecte les constel·lacions zodiacals; afegiu-hi setanta anys més per a què l'astrologia tradicional ho reconegués i un parell de dies per a què EGB ho publicàs i el públic devorador dels horòscops de la Qué me dices! ho sabés.

Així, pareix ser que aquest eix bailongo s'ha mogut molt en els darrers 3.000 anys (més o manco, no ve d'un dia), i això ha fet que la seva sincronització amb les constel·lacions ja no sigui la mateixa i que els signes s'hagin desplaçat de data. Fins i tot hem de donar la benvinguda a dos nous signes!

EGB, sempre al servei de la veritat, vos ofereix la possibilitat de saber quin és el vostre signe real:

Capricorn: 21 de gener al 16 de febrer

Aquari: 17 de febrer al 11 de març

Peixos: 12 de març al 18 d'abril

Cetus: 12 hores devers el 27 de març

Àries: 19 d'abril al 13 de maig

Taure: 14 de maig al 21 de juny

Bessons: 22 de juny al 20 de juliol

Cranc: 21 de juliol al 10 d'agost

Lleó: 11 d'agost al 16 de setembre

Verge: 17 de setembre al 30 d'octubre

Balança: 31 d'octubre al 23 de novembre

Escorpí: del 24 al 29 de novembre

Ofiüc: 30 de novembre al 17 de desembre

Sagitari: 18 de desembre al 20 de gener

Idò! Resulta que si fins ara era Àries, m'he d'avesar a dir que sóc Peixos. Si fins ara era foc, confiat, energètic, apassionat i obert a noves experiències, però també inclinat a l'egoisme, la fanfarroneria, la intolerància, la irreflexió i a la impaciència, ara m'he de tornar aigua, sensible, altruista, de molt bon cor, preocupant-me més pels demés que per mi mateix, sommiador i molt fantasiós. I si fins ara em duia bé amb Lleons, Sagitaris, Bessons i Aquaris, ara he de cercar amics Crancs, Escorpins, Terra i Capricorn.

Què voleu que vos digui? Ara ja em fa peresa canviar de caràcter, i els meus amics me'ls estim massa; crec que seguiré mirant el rànquing de n'Esperanza Gracia (no iniciats, clicau aquí) només per saciar el meu esperit competitiu, i si consult els consells de l'astròleg de la Telva serà exclusivament per divertir-me. Fan bé de posar-los devora els passatemps.








Pregunta predominical: els dibuixants de "Los caballeros del zodíaco" hauran d'introduir dos nous persoantges, Ofiüc i Cetus?