dimarts, 1 de febrer del 2011

ELS JEN-PSM LAMENTEN QUE LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ NOMÉS HAGI CONVOCAT OPOSICIONS A 150 PLACES DE MESTRE


Els Joves del PSM diuen que fa falta apostar per la formació per a sortir de la crisi, i critiquen que el PSOE hagi baixat més el pressupost educatiu que el de Defensa

El Secretari General dels JEN-PSM, Lluís Apesteguia, es va desmarcar de la política, segons ell errònia, de la Conselleria d'Educació, afirmant que "des dels Joves d’Esquerra Nacionalista, JEN-PSM, volem repetir una vegada més que estam en desacord amb les polítiques educatives de la Conselleria d’Educació i Cultura. Governar dins un Pacte de Govern, no vol dir estar d’acord amb totes les decisions dels altres partits que formen govern". Apesteguia ha afegit que "durant els darrers mesos, hem pogut constatar que el PSOE fa polítiques en detriment de l’escola pública; per exemple: reduir el nombre d’interins, no cobrir les substitucions inferiors a un mes... i ara convocar només 150 places de mestre, quan en fan falta moltíssimes més per aconseguir una educació que doni a la generacions futures les armes per a sortir de la crisi i bastir una economia alternativa que no hi torni a caure". El portaveu dels joves nacionalistes va criticar les prioritats pressupostàries del PSOE, que segons la formació juvenil ha baixat més el pressupost d'educació que el de Defensa.

La mestra i militant dels JEN, Xisca Prats, ha conclòs afirmant que "a la nostra campanya d’educació, sota el lema Contra la crisi, eduació, ja vam anunciar els punts fonamentals que nosaltres creïem essencials per a garantir una educació de qualitat. Volem una escola pública, laïca, en català, que atengui correctament a la diversitat d’alumnes, progressista, ecologista... Repetirem una vegada més CONTRA LA CRISI, EDUCACIÓ".