diumenge, 20 de febrer del 2011

Acord PSM-Entesa


Ahir va ser, per a mi i en clau política, un dia de festa. Aquells que em coneixeu o heu llegit els meus escrits sabeu que sempre he cregut que la gent que lluitam per a què Mallorca sigui un país just, sostenible, solidari i lliure hem de fer pinya. Amb la coalició entre PSM i IniciativaVerds férem una gran passa, que fa poc més de vint-i-quatre hores eixamplàrem amb la incorporació d'Entesa. Durant tot el procés negociador vaig donar suport a l'acord (sempre amb tranquilitat, perquè la frissor no ens havia de fer errar) i ahir al Consell de Direcció Política del PSM em va agradar sumar-me a la quasi totalitat de veus i vots afirmatius.

Sé que és un pacte complex i que aixeca passions entre la militància de les dues formacions, perquè els camins de molta gent d'Entesa i del PSM foren comuns fins que divergiren traumàticament. Per això la convergència crea qualcuns recels; l'anormal seria que no ho fes i s'ha d'escoltar els companys que els expressen. Però crec que allò que cal subratllar és la gran quantitat de vots a favor de tancar les ferides.

Calia fer-ho perquè la gent ens ho demanava; no entenia la divisió i estava decepcionada i marejada per tanta brega partidista. Hem demostrat que mentre la dreta corrompible es divideix i no s'entén, nosaltres hem sabut posar el país per davant de tot, amb aquest seny tan proverbialment nostrat i tan poc traduïble. PSM-Entesa i IniciativaVerds representam un aspectre polític molt ample, que pot i ha d'aspirar a representar un alt percentatge de la societat mallorquina i que tendrà un paper principal a l'hora de frenar la dreta neoliberal i ultraespanyolista i el bipartidisme en general (de fet és l'única opció apart de PP i PSOE amb garanties de sortir). I, si m'ho permeteu, és l'única eina veritablement fiable per a defensar els interessos de les classes populars i del país en un context de crísi del capital i d'involució nacional.

Ara queda molta feina per endavant: fins al maig per aconseguir els millors resultats per al país, i a partir de llavors per incloure els pocs sectors amb què encara no s'ha pogut arribar a un acord i per bastir una confluència orgànica que perpetuï aquesta unió.

Hem començat la campanya amb una festa; estic segur que l'acabarem amb una altra. De moment, l'enhorabona als negociadors i a tots plegats!

2 comentaris:

roger ha dit...

l'enhorabona, lluís!

Lear ha dit...

gràcies, rossíssim!

i gràcies per comentar, que ningú diu mai res!

una besada i fins aviat, que t'enyor!